Andy Grammer klinkt misschien nog als een relatief onbekende naam, maar is ondertussen met zijn populaire singles niet meer van de radio af te denken. Zo scoorde de Amerikaanse singer/songwriter met zijn eerste single ‘Keep Your Head Up’ een grote (airplay) hit in binnen,- en buitenland. Zo behaalde de zanger een gouden single met de track in thuisland de Verenigde Staten en werd hij eerder uitgeroepen tot ‘Artist To Watch’ door het gerenommeerde Billboard Magazine. Ook de tweede single ‘Fine By Me’ is hard op weg zijn voorganger achterna te gaan.   

Andy, die ooit is begonnen als straatmuzikant in Los Angeles, groeit inmiddels uit tot een immens populaire artiest die eerder het podium heeft mogen delen met artiesten als Taylor Swift, Natasha Beddingfield en Colbie Caillait. Met Taylor Swift heeft hij o.a. zijn single ‘Keep Your Head Up’ in duet vorm tijdens een optreden van Taylor Swift live ten gehore gebracht. Ook Colbie Caillat was dusdanig onder in de indruk van Andy’s muziek dat zij samen met hem zijn laatste single ‘Fine By Me’ heeft opgenomen.  Na al deze muzikale hoogtepunten kan een debuutalbum vol toegankelijke poptracks niet uitblijven. 

Andy Grammer’s  naar zichzelf vernoemde debuutalbum is opgenomen in New York en Los Angeles en is tot stand gekomen mede dankzij de bijdragen van top producers als Matt Wallace (Faith No More, Maroon 5), S*A*M & Sluggo (Train, Neon Trees) en Barrett Yeretsian (Christina Perri). ‘Andy Grammer’ is nu digitaal verkrijgbaar en is vanaf 12 april fysiek verkrijgbaar.

Eind maart start Grammer zijn US Spring tour 2013 waarmee hij diverse grote zalen aandoet in steden als New York, Chicago, Philadelphia en Boston. Het succes van het afgelopen jaar en de plannen voor de aankomende tour heeft de zanger dan ook overweldigd: “That I even get to play a sold-out show where people know the words, and I’m singing about things I’m connected to is such a blessing. It’s the equivalent of a nine-year-old saying ‘I want to be an astronaut when I grow up’ and then getting to go to the moon. This year I’ve been to the moon, and it’s awesome.”Na de Amerikaanse tour zal een Europees bezoek naar verwachting niet lang meer uitblijven.

Deel: