Zondag 17 maart gratis in Club Ziggo: de veelbelovende bands Douglas Firs en Maya’s Moving Castle uit België én het Utrechtse Tenement Kids.
De optredens worden gefilmd voor het tv-programma Ziggo Live en komen beschikbaar via Ziggo Video On Demand, Ziggo Xite en (deels) Youtube.

Als gitarist bij collega muzikant The Bony King Of Nowhere draait Gertjan van Hellemont al geruime tijd mee in de muziekwereld. Onder de naam Douglas Firs verzamelde de Belg een aantal gelijkgestemde muzikanten (waaronder Simon Casier van Balthazar) en bracht hij dit jaar de goed ontvangen debuutplaat Shimmer And Glow uit. Ryan Adams, Neil Young en Gram Parsons: de hoorbare invloeden liegen er niet om. U begrijpt dat we hier met een heel groot talent te maken hebben.
Bruce Springsteen, The Allman Brothers ,The Gaslight Anthem en Lynyrd Skynyrd: het zijn de niet de minste invloeden die doorklinken op het titelloze nieuwe album van het Utrechtse Tenement Kids. Maar wat wil je ook met ervaren producers John Morand (The Black Crowes, Sparklehorse, Lamb Of God) en Sven Lens (Willie Nelson, Snoop Dogg, Nelly Furtado) achter de knoppen. Met deze geweldige blues, soul, southern en classic rock sound is Tenement Kids een band om niet te missen, zoveel is wel duidelijk.
Maya’s Moving Castle is de creatie van een Belgisch meisje dat opgroeide in een kleine boerderij, waar ze ‘s nachts, als de insecten sliepen en enkel de nachtvlinders rondfladderden, haar songs schreef. In haar zolderkamertje creëerde ze een eigen fantasiewereld. Onlangs verscheen haar debuutplaat die hier en daar omschreven wordt als hoe het zou klinken wanneer Björk en The Cure de soundtrack voor een nieuwe David Lynch film zouden opnemen.
Deel: