Het programma van Bospop 2013 is weer zes namen rijker. Op zaterdag 13 juli zijn de Schotse zangeres Amy Macdonald en het Zeeuwse Racoon toegevoegd aan de line-up, terwijl op zondag Steven Wilson, Thunder, The Fabulous Thunderbirds en BloYaTop de bühne verrijken. Bospop 2013 vindt op zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats in Sportpark Boshoven Weert en de kaartverkoop is reeds begonnen.

Met debuutalbum ‘This Is The Life’ zette Amy Macdonald zichzelf direct op de muzikale wereldkaart. In totaal gingen er meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank en ook in Nederland ontving Amy een platina plaat voor ‘This Is The Life’. De gelijknamige hitsingle werd eind maart 2008 uitgeroepen tot megahit en bereikte zowel in de Single Top 100 als in de Top 40 de eerste positie. In Nederland stond Amy Macdonald allereerst op de planken als voorpogramma van Paul Weller. Hierna volgden optredens in Paradiso, op Pinkpop, Lowlands en in de Heineken Music Hall. Nu, met alweer ruim een half jaar een nieuw album op zak, komt Amy naar Weert en staat ze op zaterdag 13 juli op Bospop.

Ook ons eigen Racoon, nog maar net bekomen van de recentelijk ontvangen Popprijs 2012, versterkt het programma op zaterdag. Helaas is de Europese tour van Tyler Bryant & The Shakedown geannuleerd en ook het optreden van de Amerikaan Jason Ricci gaat helaas niet door. Laatstgenoemde mag vanwege juridische redenen het land niet verlaten. Gelukkig wordt er op zondag nog wel flink gerockt in de tent. Onder andere met Steven Wilson, leadzanger en gitarist van de Britse progressieve rockband Porcupine Tree alsmede betrokken bij drie albums van het Zweedse Opeth, maar ook met de Engelse rockband Thunder en de legendarische Amerikaanse bluesrockers van The Fabulous Thunderbirds. Het programma in de tent wordt op zondag geopend door het blues-, rock- en boogietrio BloYaTop.

Deel: