Roden ligt er mooi bij op Valentijns avond. De sneeuw dwarrelt neer op de straten van het dorp. Het theater zit vol met lokale bewoners. De Nachtzusters spelen vanavond hun theatershow De Bonte Radio Buurtbus. Ooit was het populaire programma ‘de Nachtzusters’ te beluisteren bij de VPRO. Nu nemen ze het radioprogramma mee in het theater.

Ottolien Boeschoten (Kaat Schalkens) en Jet van Boxtel (Anna Schalkens) hebben met alle radio- en theater-ervaring een show neer weten te zetten waar het publiek geen kans krijgt om afgeleid te worden. Door een interactieve show weten de Nachtzusters het publiek tot zich te binden. Het eerste half uur is het nog even aftasten waar het heen gaat. Maar als de radio uitzending begint wordt het duidelijk.

Er worden lokale gasten uitgenodigd om deel te nemen in het programma. Door het optreden van burgermeester Hans van der Laan van Roden wordt in ieder geval heel duidelijk dat de burgervader een gezonde dosis humor heeft.

Met een aantal filmpjes, die ‘s middags zijn gemaakt, komen er mensen voorbij die reageren op vragen over hun stad. In de knusse zaal van Theater de Winsinghhof vinden de dames een prima gelegenheid om een theatershow neer te zetten waar dit concept werkt. Er zijn veel aanknopingspunten waar mensen aan kunnen refereren en hierdoor ontstaan er een aantal hilarische momenten over veelbesproken punten de gemeente. Het is een leuk concept om ‘s middags het nodige voorwerk te doen en dan met een hoop improvisatie talent een hoop te bespreken in de radioshow omlijst met theater. Aanrader!

Muziek: Mattie Poels
Liedteksten en hoorspel: Tom Sijtsma
Regie: Herman Bolten
Techniek: Ruud Leenhoven
Script en Spel: Jet van Boxtel en Ottolien Boeschoten

Deel: