In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III, alias Otto Wichers, zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Met het succes van zijn eerste nederlandstalige plaat, ‘Hoe je Honing Maakt’ (2010, Top Notch) en de top-10 hit ‘Ik heb een meisje’ bereikte hij een breed en gevarieerd publiek in Nederland. Zijn vierde Engelstalige album, ‘All Of Amsterdam’, komt 15 maart uit.

Over de nieuwe muzikale richting van ‘All of Amsterdam’ zegt Lucky: “Het is zowel een terugkeer naar mijn wortels als engelstalige troubadour als een volgende stap erin. Ik wilde een album maken dat de intimiteit en precisie van mijn solo live-shows benaderde. En dan het liefst zo intens mogelijk, dat het klinkt alsof iemand je ’s nachts in bed een geheim toefluistert. Het resultaat is een soort puur distillaat van tekst en melodie; weinig franje, maar des te meer schoonheid.”

Het album bestaat uit 14 nieuwe songs, alles vrijwel geheel live ingespeeld door Lucky in op piano en gitaar. De produktie lag in de vertrouwde handen van Ro Halfhide en Lucky zelf, net als bij het titelloze debuutalbum, Life is Short en Hoe Je Honing Maakt.

Een bijzonder album verdient bijzonder artwork. Daarom heeft kunstenaar Jan Rothuizen een serie van 17 nieuwe tekeningen gemaakt op basis van de teksten en de muziek. Het album zal daarom exclusief vekrijgbaar zijn in boekvorm: inclusief alle teksten, tekeningen en de cd zelf.

In zijn persoonlijke statement vertelt Otto over de weg naar ‘All Of Amsterdam’. Hij klinkt tevreden: “Of ik in mijn intenties ben geslaagd is niet aan mij om te bepalen. Ik kan alleen zeggen dat ik trots ben op het resultaat, en dat de songs zich aan mij al hebben bewezen. Maar wat ik er verder van vind is irrelevant. In de grotten van Lascaux zoekt niemand naar de handtekening van de schilder.”

Foto (c) Shanna Wiggerman

Deel: