Duane Allman, een van de pioniers van de rock, krijgt een passend eerbetoon aan zijn nalatenschap in de vorm van een 7-CD’s tellende box set getitled ‘Skydog: The Duane Allman Retrospective’. Samengesteld door Scott Billington en Bill Levenson en geproduceerd door Levenson en Allman’s dochter Galladrielle geeft de box een beeld van de te korte carriere van de gitarist. Duane overleed in 1971 op 24-jarige leeftijd tijdens een motor ongeluk.

De box bevat nagenoeg alle opnames met Allman op gitaar die zijn gereleased op de Capricorn-Allman Brothers albums, diverse tracks door de Allman Joys, en veel van de nummers van andere artiesten waarop Allman te horen was, en alsof het niet op kan, ook nog vier nog niet eerder uitgebrachte jam sessies die zelden of nooit te horen geweest zijn. Op een zesde CD, getiteld ‘Duane’s Jukebox’ staan nummers die in Duane’s jukebox zaten waar hijthuis bij meespeelde.

Op de bijgevoegde bonus DVD staan een interview en zeldzame foto’s van de Allman Brothers in hun hoogtij dagen, plus video opnames met herinneringen van tijdgenoten als The Eagles, Aretha Franklin en Don McLean, en een gitaar instructie video opmane door Duane’s broer Greg Allman. De box ‘Skydog: The Duane Allman Retrospective’ zal vanaf 12 maart verkrijgbaar zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=yAETejrWXhM

Deel: