In het Platform Theater in Groningen presenteerde VanderLinde donderdag zijn vierde album. Het album is opgenomen in de Verenigde Staten bij The Bamboo Room Studio’ van Erwin Musper. Het nieuwe album “Perfect Sadness” is mede tot stand gekomen door middel van  crowdfunding. Arjan van der Linde ( componist, tekstschrijver, zanger, gitarist en bassist) verzamelde een solide groep muzikanten om zich heen voor deze speciale avond.

Het album bevat een aantal nummers waarvan een gedeelte bij het groot publiek wel eens heel goed zou kunnen doen. Maar ook de rest is het aanhoren waard. Ook live is VanderLinde zeer de moeite waard, niet in de laatste plaats vanwege de grote klasse van de muzikanten die hij bijeen weet te brengen. Hieronder drummer Benny Top die momenteel meewerkt aan de musical Soldaat van Oranje. Misschien dat dit fraaie album de doorbraak zal zijn waar VanderLinde al heel lang aan werkt? De toekomst zal het leren.

Bezetting van donderdagavond: Wietze Koning: gitaar, Bennie Top: drums, Ronald Jonker: bas, Jan Henk de Groot: mandoline, Stanley Medema:  tenor sax.

(tekst en foto’s Leonie van Baarsen)

Deel: