Niemand wist of de Soundgarden reunie van lange duur zou zijn, maar het lijkt erop dat dit wel het geval is. Chris Cornell vertelde onlangs dat de kans zeer groot is dat Soundgarden in de nabije toekomst nieuwe muziek gaat uitbrengen. “Er is geen reden waarom niet, ik denk dat we allemaal het er wel over eens zijn dat het gevoel er nog is”, aldus Cornell. “Er is geen reden waarom we geen nieuwe albums zouden maken en niet meer zouden optreden, dat is zeker”.

Soundgarden is opgericht in 1984 en ging in 1997 uit elkaar vanwege meningsverchillen omtrendt hun muzikale en creatieve richting. Op 1 januari 2012 gaf Cornell al hints dat de 12 jaar durende pauze voorbij was en dat ze in februari 2011 al begonnen waren aan een nieuw album. Vorig jaar september kwam ‘King Animal’ uit met daaropvolgend een promotie toernee voor het album.

Deel: