De boekers van ’s lands grootste driedaagse roots- en bluesfestival hebben de eerste slag geslagen voor de line up van de 17e editie van Ribs & Blues. De komst van blueslegende Walter Trout naar Raalte werd reeds aangekondigd. Zijn reputatie is onbetwist en betekent ‘keihard waar voor je geld’ op de GRATIS toegankelijke 1e Pinksterdag. Naast Trout zijn voor zondag 19 mei de volgende acts bevestigd :

Matt Schofield (UK), de ‘man from Manchester’, briljant gitarist die wordt gezien als redder van de elektrische blues. JJ Grey & Mofro (US), swampy rock, soul, funk, r&b uit Jacksonville. Nick Waterhouse (US), Buddy Holly look a like met een schurende stem en rauwe sound. Trampled under Foot (US), familieband uit Kansas City en de sensatie uit de Amerikaanse blueswereld. Giant Tiger Hooch (NL), de blues heeft haar eigen ‘jeugd van tegenwoordig’, met ex-leden van Satellite 7 en Benjamin Winter & The Make Believes.

Klinkende namen die maandag 20 mei op het entreevrije programma staan:
Popa Chubby (US), de reusachtige gitaarbeul die geen introductie behoeft. Big Boy Bloater (UK), charismatisch en karaktervol, speelde met nagenoeg alle grote namen uit de roots & blues. 12 Bar Blues Band (NL), in 2010 uitgeroepen tot beste bluesband van Nederland!

In totaal komen 24 acts voor Ribs & Blues 2013 naar het aangeklede festivalterrein aan de Domineeskamp in centrum Raalte. Aan de line up voor de openingsavond wordt gewerkt. Vorig jaar beleefden 8000 bezoekers de compleet uitverkochte show van Status Quo. Ribs & Blues trok in 2012 ruim 50.000 bezoekers. Die komen zeker niet alleen voor fantastische muziek . De ongedwongen festivalsfeer, het verrassende entertainment , het kinderparadijs en natuurlijk de beste spareribs worden nog steeds geroemd!

Pinksteren 18-19-20 mei festivalterrein Domineeskamp, RAALTE 17e editie, zaterdag entree, zondag en maandag gratis toegang.

Deel: