John Wilkinson, gitarist uit Elvis Presley’s TCB Band, is na wat zojuist bekend gemaakt is afgelopen vrijdag aan de gevolgen van een lang gevecht met kanker overleden. Al op 9-jarige leeftijd begon John gitaar te spelen en ging naar een concert van Elvis Presley, die als openingsact optrad voor country legende Hank Snow. Hij vertelde Elvis dat hij waardeloos gitaar speelde en liet hem iets van zijn eigen werk horen. Elvis was gecharmeerd door Wilkinson en zei dat ze elkaar ooit wel weer eens zouden zien.

Op school startte hij een bandje, genaamd The Coachmen. Ze speelden hoofdzakelijk country muziek in de stijl die bekend was in zijn geboorteplaats. In 1964, na dat hij van school ging, verhuisde Wilkinson naar Los Angeles alwaar hij een bandje oprichtte. Halverwege 1968 had hij een aardige reputatie opgebouwd, en Elvis belde hem persoonlijk of hij misschien de nieuwe gitarist in zijn band wilde worden. De auditie verliep goed en John werd bandlid van wat uiteindelijk de TCB band zou worden. De daaropvolgende 9 jaar speelde hij meer dan 1200 keer live met “The King”, tot aan Presley’s laatste show op 26 juni 1977.

Gedurende de tijd dat hij bij de TCB band zat, werkte Wilkinson ook aan een solo carriere, en bracht hij een aantal singles uit. Na de dood van Elvis formeerde hij de band Justice, om daarna de muziekscene een tijdje te verlaten. In 1989 werd de gitarist door een beroerte getroffen, waardoor hij aan zijn linkerzijde verlamd raakte. Hij ging desondanks door met optreden en speelde veel van de songs uit zijn TCB tijd, alsmede eigen werk. John Wilkinson is 67 jaar geworden.

Deel: