Albert Verlinde Entertainment maakte gisteren bekend dat Jamai Loman, samen met Paul Groot, de rol van Heer Farquaad zal gaan spelen in de zeer succesvolle hitmusical Shrek. Paul Groot speelt deze fantastische rol al vanaf de première. Maar nu Shrek de Musical met bijna drie maanden verlengd is, heeft Paul te kennen gegeven andere theaterverplichtingen te hebben. Hierdoor kan hij niet meer fulltime de rol van Heer Farquaad spelen. Paul en Jamai zullen de rol daarom samen voor hun rekening nemen.

In de 26-jarige Jamai Loman heeft Albert Verlinde een ervaren musicalster gevonden die de rol van Farquaad overtuigend kan neerzetten. “Ik ben enorm blij dat Jamai ja tegen ons heeft gezegd,” laat Albert Verlinde trots weten. “In het seizoen 2004-2005 hebben we eerder met Jamai samengewerkt. Jamai liet toen al zien dat hij een groot talent was en ik verheug me op onze hernieuwde samenwerking.”

Het is precies tien jaar geleden dat Jamai Loman landelijke bekendheid kreeg door zijn deelname aan het eerste seizoen van Idols. Hij won de finale overtuigend met 75% van de stemmen. Van zijn eerste single Step Right Up werden meer dan 320.000 exemplaren verkocht. In 2004 maakte Jamai zijn musicaldebuut in Doornroosje. Daarna speelde hij in grote producties als Hello Dolly, Jesus Christ Superstar, The Wiz, Les Misérables, Droomvlucht en Miss Saigon. Voor zijn rol als Barnaby Tucker in Hello Dolly won Jamai in 2005 de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend Talent. Daarna werd Jamai nog twee keer genomineerd voor beste mannelijke bijrol voor zijn prestaties in Jesus Christ Superstar, Les Misérables en hij kreeg een nominatie van beste mannelijke hoofdrol voor Urinetown. Jamai kijkt er naar uit om nu Lord Farquaad te mogen spelen. Jamai: “Shrek is een geweldige musical. Ik kijk er naar uit om met fantastische collega’s als Kim-Lian van der Meij, William Spaaij en Rogier Komproe te mogen spelen. Ik ben nu al druk aan het repeteren en thuis oefen ik veel om straks langdurig op mijn knieën te lopen. Ik kan niet wachten tot ik straks op het immense podium van het RAI Theater Amsterdam mag staan.”

Deel: