Woensdag 10 oktober was Club Ziggo weer het toneel van de opnames van het programma Ziggo Live. Ziggo Live is een relatief nieuw initiatief waarmee Ziggo upcoming bands en acts presenteert aan een select publiek van ongeveer 250 mensen. De locatie van de optredens is Club Ziggo, gelegen in de Ziggo Dome. Daar zal op periodieke basis een tweetal bands, uit binnen- en buitenland, worden voorgesteld. Deze avond zal naast Moke ook het Belgische Bed Rugs haar opwachting maken in Club Ziggo. De showcase optredens worden gefilmd en komen beschikbaar via Ziggo Video on Demand en deels op You Tube. Inmiddels zijn er al afleveringen opgenomen met onder andere The Jon Spencer Blues Explosion (USA), The Crookes (UK), Husky (Aus), Anne Soldaat (NL), Ganashake (BE), We Are Augustines (USA), Rachel Sermanni (UK), I Am Oak (NL) en The Kik (NL).

Zoals gezegd is Moke de eerste band die door presentatrice Stacey Rookhuizen wordt aangekondigd. Moke is als vervanger opgeroepen voor de Nederlandse band Rigby, die eigenlijk geprogrammeerd stond. En eigenlijk kunnen we bij Moke niet meer spreken van een upcoming act/band, want dat ze inmiddels gearriveerd zijn mag duidelijk zijn. Wat ook duidelijk is is dat het grootste deel van het publiek voor deze band is afgereisd naar Amsterdam Zuidoost en met een set van zowel nummers van de nieuwe CD ‘Colider’ (oa de nieuwe singel ‘Burning The Ground’) als oud werk (oa ‘Last Chance’) vermaken ze de 250 aanwezige prima. Muzikaal zit het allemaal prachtig in elkaar maar de uitstraling van de band is alsof het een ‘moetje’ is. Jammer.

De tweede band waar vandaag opnames van worden gemaakt is Bed Rugs. Deze uit België afkomstige band is ooit begonnen onder de naam The Porn Bloopers waarmee ze in 2008 de finale haalde van Humo’s Rock Rally. Met dezelfde bezetting is later de doorstart gemaakt onder de naam Bed Rugs, een bandnaam die herleid kan worden naar het ondergezeken tapijt in de film The Big Lebowski. Inmiddels hebben ze het album ‘8 Clout’ op de markt en bijna lee nummers van dit album worden vanavond te gehore gebracht. De muziek kan het beste omschreven worden als Indie- pop overgoten met een sixties psychedelica sausje. En ondanks dat de meeste aanwezig speciaal gekomen zijn voor de eerste band blijven ze allemaal hangen om te genieten van het gitaargeweld in combinatie met meerstemmige zangpartijen van vooral kopstemmen.

De volgende opnames van Ziggo Live zijn nog niet bekend gemaakt. Zodra deze datum bekend is zullen wij jullie weer onmiddellijk op de hoogte brengen.

Deel: