Na een periode van vier jaar is Alecia Beth Moore, ofwel P!nk weer terug aan het firmament. De zangeres, die het sinds 2008 alleen maar deed met een live-album en een ‘greatest hits’, komt terug met een mindblowing album vol nieuwe tracks, waarvan ‘Blow Me’ al veelvuldig op de radio te horen is. Het is echter niet de enige track waarbij we kunnen zeggen dat de zangeres een hit mee zal scoren met dit album.

Oo het album staan enkele goedgelukte samenwerkingen, met als uitschieters ‘Here Comes The Weekend’, waarop eindelijk Eminem te horen is, en Lily Rose Cooper (ofwel Lily Allen) op ‘True Love’. Niet alleen met anderen trekt P!nk weer goed haar plan, ook solo laat de brutale zangeres horen het zingen totaal nog niet te zijn verleerd. Op ‘Blow Me’ lijkt het alsof de zangeres goed naar Two Door Cinema Club heeft geluisterd en haar inspiratie ietwat in de muziek heeft gebruikt. Het laat horen dat het brutale niet is ontaard in een arrogantie, maar ook duidelijk probeert mee te gaan met de tijd, en dat lukt haar waarachtig goed.

In de afgelopen jaren is P!nk niet slechts bezig geweest met het schrijven van nieuw materiaal. P!nk kreeg een jaar geleden haar eerste kind en ondanks dat sommige nummers (‘The Great Escape’, ‘Just Give Me A Reason’) wellicht geschreven zijn met de kleine in gedachten, P!nk laat overduidelijk horen niet structureel te zijn verzacht. De scherpe popsongs op ‘The Truth About Love’ zijn in overdaad aanwezig en terwijl overdaad vaak schaad, is de mix tussen deze voor P!nk zo bekende sound en haar rustiger ballads goed gekozen.

Tweede single ‘Try’ komt uit je speakers met een gevoel dat je iets aan Snow Patrol doet denken, waarbij de kans op een nieuwe hit voor de zangeres weer overduidelijk aanwezig is. Toch is P!nk het schoppen niet geheel afgeleerd, gelukkig maar. ‘Slut Like You’, dat wat herinneringen oproept aan ‘U & Ur Hand’, laat weer eens duidelijk het rebelse gedrag van de afgelopen week 33 jaar geworden zangeres.

‘The Truth About Love’ bevat weinig tot geen slechte nummers en zal de battle met ‘M!ssundaztood’ en ‘Funhouse’ toch echt sterk aangaan als het gat om het beste album van P!nk. Winnen van die twee topalbums zal het album het waarschijnlijk net niet gaan lukken, maar een vier, vijf hits moeten er toch zeker vandaan gaan komen met ‘Try’, ‘Here Comes The Weekend’, ‘Blow Me’, ‘Just Give Me A Reason’ en dramatische ‘Where Did The Beat Go’. Smashing! (8/10) (RCA-Sony)


Deel: