In de jaren tachtig scoorde Randy Crawford een aantal grote hits in Nederland. Je kent haar natuurlijk van ‘Streetlife’ en ‘One day I’ll fly away’. De laatste jaren was het wat stil rond de zangeres, maar daar lijkt met dit live-album wel degelijk verandering in gekomen. Joe Sample, die in de jaren 70 en 80 met The Crusaders furore maakte en tevens platen produceerde voor George Duke, werkt mee op dit live album van Randy Crawford. Daarnaast werken ook Steve Gadd en Nicklas Sample mee op dit album. Zo komen uiteraard de grootste hits van Randy Crawford voorbij, maar ook gezamenlijk werk met The Crusaders ontbreekt niet op dit album.

Jazzliefhebbers zouden deze CD in eerste instantie kopen vanwege de bekende namen. Gelukkig blijkt na het beluisteren van de CD dat Crawford nog steeds zo zuiver klinkt als dertig jaar geleden. Haar hits ontbreken uiteraard niet op deze CD. ‘Rainy Night In Georgia’, ‘Street Life’ en de mooie ballad ‘One day I’ll fly away’ klinken live nog steeds even prachtig als voorheen. Haar stem lijkt tijdloos en daardoor is het voor de Crawford liefhebber, en zeker ook voor de jazzliefhebber, een welkome aanvulling op haar vorige albums. Het is lastig om mijn favoriete Crawford-track te kiezen, want ze heeft flink wat goede nummers gemaakt!

Een heerlijk relaxte CD, waarbij het prachtige stemgeluid van Crawford nog prima tot haar recht komt. Voordat ik de CD beluisterde, was ik erg nieuwsgierig of ze nog steeds zo’n mooie stem heeft. Dat blijkt zo te zijn. Nog steeds weet ze precies de juiste tonen te halen. Tijdloze muziek voor de liefhebber van de muziek van Randy Crawford & The Crusaders. (8/10) (Dreyfus/T2)


Deel: