Filmmaatschappij Twentieth Century Fox Consumer Products en Joop van den Ende’s Stage Entertainment Touring Productions zijn een samenwerking aangegaan om de beroemde Ice Age dieren tot leven te brengen in een live productie. De drie Ice Age animatiefilms vormen de grootste internationale kaskrakerreeks aller tijden op het gebied van animatiefilms (alleen al 100 miljoen DVD’s en Blu Ray’s). De live versie hiervan gaat in november in Londen in première en zal vervolgens over de hele wereld gaan reizen, waaronder Nederland vanaf 2014. Voor de nieuwe show werd een creatief team samengesteld met internationale grootheden als het regisseursduo Guy Caron (het meesterbrein achter de Cirque du Soleil-producties Ka en Dralion) en Michael Curry (Cirque du Soleil, Walt Disney, Olympische Spelen). Curry ontwierp bij voorbeeld ook alle dierenmaskers en – kostuums voor de musical The Lion King.

Hoogtepunt van de perspresentatie was de presentatie van Scrat, de ondeugende sabeltandeekhoorn met zijn lachwekkende obsessie voor eikels. Hij verscheen voor het eerst sinds de debuutfilm uit 2002 in levende lijve. “Bij het ontwikkelen van Ice Age Live! wilden we onze Ice Age-fans over de hele wereld het allerbeste op het gebied van live entertainment bieden. Dankzij de kostuumontwerpen van Michael Curry overtreffen deze realistische karakterbewerkingen onze verwachtingen”, verklaarde Robert Marick, Executive Vice President van Fox Consumer Products. “De onthulling van Scrat – een van de meest herkenbare karakters uit de films – was de beste manier om de wereld te laten zien wat deze productie in petto heeft, en daar horen duizelingwekkende capriolen en het achtervolgen van noten zeker bij.”

Voor de show werden nieuwe verhaallijnen en ontwerpen gemaakt zodat een wereldwijd publiek vanaf dit najaar een volledig nieuw avontuur met de sympathieke Ice Age-karakters kan verwachten. In een videofilm werd een beeld getoond van de ongelooflijke ontwerpen die op dit moment worden ontwikkeld in de studio van Michael Curry in Oregon. De presentatie bevatte ook beelden van Ella Louise Allaire en Martin Lord Ferguson, die in hun studio's muziek en songteksten voor de productie componeren. Dit materiaal is beschikbaar voor alle internationale media en voor iedereen te bekijken op www.iceagelive.com.

Ice Age Live! A Mammoth Adventure is een nieuwe, oorspronkelijke arenashow waarin de publiekslievelingen uit Ice Age tot leven gaan komen. Als eerste show in zijn soort combineert Ice Age Live! A Mammoth Adventure indrukwekkende decors, muziek en songs, acrobatiek, schaatsen op uitzonderlijk hoog niveau en stunts in de lucht met verhaallijnen en karakters uit de film. Het publiek zal straks een adembenemend avontuur meemaken met een compleet nieuwe verhaallijn en zelfs enkele compleet nieuwe karakters, geïnspireerd op de eerste drie films. “We zijn heel trots op de manier waarop Ice Age Live! zich ontwikkelt. Het belooft een fantastische show te worden die alle verwachtingen van ons internationale publiek zal overtreffen”, zei Caspar Gerwe, CEO van Stage Entertainment Touring Productions.

Ice Age Live! A Mammoth Adventure wordt geproduceerd en geregisseerd door enkele van de grootste namen op het gebied van live entertainment in opdracht van Stage Entertainment Touring Productions onder leiding van uitvoerend producent Hans Staal. De show zal worden geregisseerd door Guy Caron die naam maakte met de Cirque du Soleil-producties Ka en Dralion,. Het originele concept, het script, de muziek en de songteksten worden geschreven door Ella Louise Allaire en Martin Lord Ferguson (Cirque du Soleil, Holiday on Ice en APM Music), Michael Berg heeft de supervisie over de dialogen. Het ontwerp van de karaktervisualisaties is in handen van coregisseur Michael Curry (Cirque du Soleil, Walt Disney, o.a. The Lion King, Olympics).

Ice Age Live! A Mammoth Adventure beleeft zijn wereldpremière in de Wembley Arena op 2 november 2012. In 2014 zal de show in Nederland te zien zijn.

Deel: