Handsome Poets zal Nederland vertegenwoordigen op het Harare International Festival of Arts in Zimbabwe. De band zal daar, samen met de bekende Zimbabwaanse artiest Alexio Kawara, een optreden verzorgen op het hoofdpodium van het populaire festival welke plaats vindt tussen 1 en 6 mei 2012. “Vorig jaar speelden we op drie bevrijdingsfestivals in Nederland (Wageningen, Zwolle & Roermond), dat waren een paar van de grootste mensenmassa’s waar we ooit voor hebben gespeeld.” aldus Tim van Esch, zanger van Handsome Poets. Hij vervolgt: “Het voelde raar voor mij om de vrijheid te vieren terwijl ik niet anders ken. Daarom willen we als band graag de confrontatie aangaan en zien hoe het leven in Zimbabwe is, zodat we dat verhaal kunnen doorvertellen.”

Het gaat een spannend jaar worden voor Zimbabwe. In het voorjaar wordt een referendum over een nieuwe grondwet gehouden, opgevolgd door nieuwe verkiezingen. Het is nog onduidelijk wie er aan de macht komt, en er staat veel op het spel voor de bevolking. De politieke lading is een feit, maar bij het festival draait het bovenal om het feest voor én door de lokale bevolking. “We hebben heel veel zin om samen te werken met Alexio Kawara! Het lijkt me geweldig onze dansbare grooves te spelen in het land waar mensen echt kunnen dansen” lacht Tim.

Handsome Poets doen daarnaast mee aan het speciale “Outreach Program” van HIFA, wat inhoudt dat ze naast het optreden deelnemen aan verschillende “awareness ” projecten waaronder een bezoek aan Harare Central Prison en een bezoek aan First Street Harare. De band uit Gouda bracht vorig jaar haar debuutalbum uit, simpelweg Handsome Poets genaamd. Na een succesvol 2011 waarin de band onder meer bekroond werd met een 3FM Serious Talent Award vormt deze reis naar Zimbabwe een geweldige afsluiter alvorens de band de studio induikt om haar tweede album op te nemen, welke later in 2012 zal verschijnen.

Foto (c) Sander vd Berg/Maxazine.nl

Deel: