Met een imposante carrière, die meer dan zes decennia en 200 albums telt, heeft rebel van de country muziek Willie Nelson een permanente positie in de muziekgeschiedenis bemachtigd. Nog altijd, op 78 jarige leeftijd, is hij een ‘road-dog’ troubadour van het oude stempel; die het hele jaar door concerten speelt, eindeloos toerend met zijn bus Honeysuckle Rose III, om zijn muziek naar plaatsen en fans te brengen die de rit waard zijn.

Heroes is dan ook een album wat zijn status eer aan doet: een collectie van populaire pop-country nummers, waaronder covers van klassiekers uit de jaren 30 en 40, én nieuwe nummers. Ook de beide zoons van Nelson zijn veelvuldig op dit album te horen: Lukas en Micah Nelson zijn in hun vader’s voetsporen getreden – en met name Lukas verschijnt op veel van de albumtracks. Hiernaast verlenen ook grote namen als Merle Haggard, Snoop Dogg en Sheryl Crow hun medewerking.

Het album opent met een krachtig duet van Willie en Merle Haggard op een nieuwe versie van ‘A Horse Called Music’, en rolt meteen door naar ‘Roll Me Up And Smoke Me When I Die’, één van de nieuwe nummers op dit album. Deze track schreef Nelson met Buddy Cannon, Rich Alves, John Colgin en Mike McQuerry; en nam het op met onder meer ‘special guests’ Snoop Dogg en Kris Kristofferson.

Andere nieuwe Willie Nelson composities die op Heroes hun debuut maken zijn ‘Hero’ en ‘Come On Back Jesus’. Daarnaast bevat het een nieuwe track van Buddy Cannon, ‘That’s All There Is To This Song’, en drie nummers geschreven door zoonlief Lukas: ‘No Place To Fly’, ‘Every Time He Drinks He Thinks of Her’, en ‘The Sound of Your Memory’. Lukas zingt ook met zijn vader mee op een soulvolle interpretatie van de klassieker ‘Come On Up To The House‘.

Willie kijkt terug op de oorsprong van de klassieke country muziek met nog drie andere oude pareltjes: de ballad ‘My Window Faces The South’ uit 1930; het onsterfelijke ‘Home In San Antone’ van Fred Rose uit 1943, en ‘Cold War With You’ uit 1949, een nog steeds relevante track over de eeuwige strijd tussen man en vrouw. Ook hedendaagse klassiekers worden op Heroes gecovered en krijgen het typische Nelson sausje; waaronder Willie’s interpretatie van Coldplay’s hit ‘The Scientist’, en ‘Just Breathe’ van Pearl Jam.

{slide=Tracklisting:}
1. “A Horse Called Music” (met Merle Haggard & Lukas Nelson)
2. “Roll Me Up And Smoke Me When I Die” (met Snoop Dogg, Kris Kristofferson, Jamey Johnson)
3. “That’s All There Is To This Song”
4. “No Place To Fly” (met Lukas Nelson)
5. “Every Time He Drinks He Thinks Of Her” (met Lukas Nelson)
6. “Come On Up To The House” (met Lukas Nelson & Sheryl Crow)
7. “Hero” (met Billy Joe Shaver, Jamey Johnson)
8. “My Window Faces The South” (met Lukas Nelson)
9. “The Sound Of Your Memory” (met Lukas Nelson)
10. “Cold War With You” (met Lukas Nelson & Ray Price)
11. “Just Breathe” (met Lukas Nelson)
12. “My Home In San Antone” (met Lukas Nelson)
13. “Come On Back Jesus” (met Lukas Nelson & Micah Nelson)
14. “The Scientist”
{/slide}

Deel: