The Jezabels hebben met hun album ‘Prisoner’ de zevende Australian Music Price gewonnen, hierbij versloeg de band oa landgenoot Gotye. De band kan met het winnen van de prijs een bedrag van dertig duizend Australische dollars op hun rekening bijschrijven. De jury over ‘Prisoner’ van The Jezabels: “Prisoner” was a cocktail of power and elegance, rising like a force to be reckoned with. Dramatic, creative songwriting is delivered with ferocity by commanding front woman Hayley Mary. The Jezabels have firmly cemented their place in the Australian music industry and abroad.”

‘Prisoner’ is in geboorteland inmiddels goud en behaalde de nummer 2 positie in de charts. Daarnaast won de band in 2011 al twee Australia’s Independent Music Award’s voor beste artiest en beste single. Ook waren ze genomineerd voor maarliefst 3 ARIA’s.

{slide=Live:}
25 maart – Paradiso, Amsterdam
26 maart – Merleyn, Nijmegen
{/slide}

Deel: