Op dinsdag 6 maart stond in Theater de Schalm in Veldhoven de voorstelling ‘De Zangeres’ geprogrammeerd. Door ziekte van hoofdrolspeelster Ellen Pieters kon de voorstelling helaas onverwacht niet doorgaan. In overleg met het impresariaat is een alternatieve datum gevonden, waarop de voorstelling toch kan plaatsvinden. Dit is maandag 26 maart 2012 geworden geworden. Voorafgaand en na afloop van de voorstelling verzorgt smartlappenkoor Rawazzi een optreden in de foyer.

‘De Zangeres’ is een musical tussen kunst en kitsch over het veelbewogen leven van de Koningin van het levenslied. Mary Servaes was een vrouw die zich uit armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht. Ontelbare gouden platen en hitnoteringen staan op haar naam. Haar leven kende veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Met Ellen Pieters in de hoofdrol, bekend van ‘Wat zien ik’ en ‘Op hoop van zegen’.

Dit smartlappenkoor komt uit Son en Breugel en is in 2001 opgericht. De naam Rawazzi is afkomstig uit het Brabantse dialect en betekent ‘zootje ongeregeld’. Het niveau van hun optredens werd door de jaren heen steeds beter



Deel: