Rapper Lange Frans heeft een nieuwe cd gemaakt, ‘Levenslied’, afgelopen vrijdag kwam deze cd uit en deze werd maandagavond in de Amsterdamse venue Club AIR gepresenteerd. Na een tijd buiten in de kou in de rij gestaan te hebben, werden we gek genoeg binnen gefouilleerd en tassen werden gecontroleerd op inhoud. Voor mij een vreemde ontwikkeling voor een cd release. Ik houd het op het protocol van de club.

De paparazzi fotografen waren zoet met het fotograferen van soapies en bekenden mensen uit de muziek wereld. Commentaar op hun kleding zal ongetwijfeld deze maand nog in de roddelbladen staan. Wij deden daar natuurlijk niet aan mee. Wij kwamen voor Lange Frans, zijn gasten en de muziek.

Uit handen van zijn mooie vrouw Danielle werd ‘Levenslied’ overhandigd. Een levensgrote cd hoes kwam het podium op. Nu was het echt tijd om te spitten. Zwarte Sjaak mocht met de Lange het spits afbijten. Jeroen van der Boom volgde met ‘Een nieuwe dag’ en omdat Trijntje verhinderd was zong Glennis Grace ‘Bloedgabbers’ met Frans. Micheal Bryan (‘Alles’) , Zwarte Sjaak (‘Alle vrouwen’) en Thé Lau (‘Zing voor me’) volgden. Van Kees de Koning mocht dit nummer niet ontbreken: “Dit nummer moet erop.” Frans zei dat je af en toe iets moet jatten in het leven. Met Pieter Both, bekend van Gotcha, Beef en nu JAH6, zong hij het nummer ‘Nergens goed voor’. Tijd om bekenden vanaf het podium te zoeken en begroeten. Frans zocht van links naar rechts om gezichten te spotten. Reverse, Kraantje Pappie, Yes-R, ze werden allemaal vrij snel gevonden.

Popprijs winnaar Faberyayo en ‘frisse energie’ Kermit zongen samen ‘Bawler’ en ‘beste zanger’ Anita Meijer maakte Frans met ‘Why tell my why’ de line up compleet. ‘Het land van’ mocht uiteraard niet ontbreken en diegene die goed heeft opgelet kon horen dat hij beschreef dat hij uit het land komt waar ‘Levenslied’ export nummer 1 is. Lange Frans’ ‘Levenslied’ is een solo album maar met een keur van artiesten. Veel producties van Georgio Tuinfort, die ook voor o.a. Akon, Lionel Richie en Michael Jackson produceerde. Een album waarin hij meer van zichzelf blootgeeft, zeker als je luistert naar ‘Beloofd is beloofd’. Een album met nummers waar we zeker dit jaar van zullen gaan horen. Lange Frans is met ‘Levenslied’ in bloedvorm.


Foto’s (c) 2012 Yuri Saalberg

Deel: