Na alleen maar lovende recensies, vele uitverkochte zalen en een trouw publiek wat massaal de voorstelling weet te vinden kan Albert Verlinde Entertainment met trots de succesverlenging van “Ramses” aankondigen. De geplande stop voor deze voorstelling stond op 1 april 2012 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Na deze datum zijn er vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten extra voorstellingen gepland in Eindhoven, Meppel, Leiden, Alkmaar, Haarlem, Amsterdam en Alphen aan de Rijn. Algemeen Directeur van Albert Verlinde Entertainment, Jeroen Dona is verheugd. “De voorstelling doet het geweldig Tegen de tendens van de markt in, kunnen we nu een reeks extra voorstellingen aankondigen. Het publiek heeft een duidelijke keuze gemaakt voor deze voorstelling. Kortom: we lijken weinig te merken van de crisis in theaterland. Ik ben een blij man”.

In de muzikale voorstelling “Ramses” kijkt de oude Shaffy in zijn laatste dagen, terug op zijn turbulente en enerverende leven. In een interne strijd botst de oude Shaffy met zijn jongere ik en probeert hij zichzelf te behoeden voor een aantal keuzes die hij in het verleden heeft gemaakt. De jonge Ramses gaat daar fel tegenin en vaart zijn eigen koers, vaak ten koste van zijn vriendschap met de jonge Liesbeth List maar ook ten koste van zijn grote liefde Joop Admiraal. De oude Ramses ziet als het ware zichzelf terug en moet lijdzaam toezien hoe hij zijn leven opnieuw leeft met alle hoogte` maar zeker ook met alle rauwe dieptepunten. De oude Shaffy herbeleeft de onvoorwaardelijke, maar onbeantwoorde liefde van Liesbeth, zijn moeizame maar diepgewortelde relatie met Joop Admiraal maar ook zijn eigen energieke en tegelijk ook destructieve levenswijze, die uiteindelijk resulteert in zijn overlijden. Het boeiende verhaal wordt ondersteund door onvergetelijke muziek als; ‘Zing, Vecht, Huil, Bid….’, ‘We Zullen Doorgaan’, ‘Pastorale’, ‘Sammie’ en ‘Laat Me’.

Deel: