Paul Weller leeft al jaren op een creatieve piek en heeft voor zijn nieuwe album ‘Sonik Kicks’ (release 26 maart) wederom zijn grenzen verlegd. De opvolger van ‘Wake Up The Nation’ uit 2010 telt veertien nummers met gastbijdragen van Noel Gallagher en Graham Coxon. Met ‘Sonik Kicks’, alweer zijn elfde soloalbum, heeft Paul Weller alles wat hij weet en kent weer overhoop gegooid en nog meer van zijn uiteenlopende invloeden toegevoegd. Hij mixt art-pop met soul, dub met messcherpe melodieën, brengt jazzy en psychedelica bij elkaar en creëert abstracte muzikale landschappen met een folk-inslag.

Als voorproefje op het nieuwe album kun je op de officiële site www.paulweller.com luisteren naar de albumtrack ‘Around The Lake’ en hier de bijbehorende video zien. Paul Weller is niet iemand die nostalgie aanhangt en 20 jaar wacht om een klassiek geworden album van voor naar achteren te spelen en dus brengt hij op 18 en 19 maart in het Roundhouse in Londen ‘Sonik Kicks’ in zijn geheel ten gehore.


Deel: