Het is zonder meer een van ’s werelds meest invloedrijke en populaire (hard)rockbands aller tijden. Thin Lizzy, uit Ierland afkomstig, maakt sinds de jaren zeventig furore met aanstekelijke en tijdloze rocksongs als ‘Jailbreak’ en ‘The Boys Are Back In Town’. Aanvankelijk met de flamboyante zanger en bassist Phil Lynott stevig aan het roer. De invloed van gitaristen als Brian Robertson en Scott Gorham valt echter ook niet te onderschatten. Na de dood van Lynott in 1986 lijkt Thin Lizzy definitief een gedane zaak, maar vanaf de jaren negentig duikt de groep in verschillende incarnaties weer op. En wie de heren de laatste jaren zag optreden, die weet dat Thin Lizzy met een arsenaal aan tijdloze rocksongs nog altijd een weergaloze show neerzet. Thin Lizzy komt dan ook weer gelukkig naar Nederland, voor twee shows. In het Patronaat, Haarlem (7 februari) en 013, Tilburg (8 februari) zullen de Ieren dan ook hopelijk weer een vlammende show neer zetten.

Bij een fantastische band hoort een fantastisch voorprogramma en dus hebben we niemand minder dan de Nederlandse rockers van Vanderbuyst in het voorprogramma staan! Vanderbuyst is sinds hun oprichting medio 2008 bezig met een missie om de Nederlandse hardrock/heavymetal traditie weer in ere te herstellen. Met bands als Van Halen, UFO, Iron maiden en Thin Lizzy als inspiratiebronnen, maakt men een aanstekelijke mix van klassieke hardrock en NWOBHM, gebracht met de energie en attitude van oude Bay Area thrashers! Dit werd niet alleen in metalkringen opgepikt want ook de alternatieve pers tot zelfs 3FM weet wel raad met de verrichtingen van het hardrockende trio. Zo werden in het seizoen 2010/2011 maar liefst 110 shows gespeeld in binnen en buitenland. Of de band nu op grote festivals als Bospop, Zwarte Cross, Paaspop, of het Duitse RockHard Festival staat, of ergens in de middle of nowhere in een jeugdhonk : overal weet het gezelschap te overtuigen. In november bracht de band zijn tweede album ‘In Dutch’ uit en de zegereeks van de hardrockers gaat onverminderd door.

Deel: