altHet moest er een keer van komen, de band die ik deze keer ga bespreken had als grootste hit de titel van onze serie ‘Do You Remember’. Begin jaren ’70 maakte de band met zanger Arnie Treffers, wie in 1995 op een veel te jonge leeftijd van 48 jaar overleed, furore. Ze brachten een kleine dertig singles uit, waarvan ‘Do You Remember’ in september 1977 maar liefst vier weken op de eerste plaats van de Top 40 prijkte. Deze week in ‘Do you remember ….. Long Tall Ernie and the Shakers’.

Halverwege de jaren ’60 kregen een aantal Arhemse studenten het idee om een bandje op te richten, dit resulteerde in ‘The Moans’. De bandnaam was geleend van een nummer van de Amerikaanse jazzdrummer en een van de invloedrijkste jazzmuzikanten Art Blakey. Alvorens hij zijn muzikale carriére bij Cuby and the Blizzards voortzette, maakte Herman Brood deel uit van The Moans. Toen Brood bij Cuby ging spelen wijzigde de bandnaam in Moans en later nog in Moan Nightmare. In het eerste deel van hun live shows speelden ze progressieve popmuziek om vervolgens in het tweede deel in hun rock & roll kleding een aantal rockhits te spelen. Dit onder de naam ´Long Tall Ernie and the Shakers´.

{slide=Long Tall Ernie and the Shakers – ‘Allright’}http://www.youtube.com/watch?v=t4mf6c4MI1k{/slide}

altMet een publiciteitscampagne, op poten gezet door manager Rein Muntinga, verdwijnt Moan en gaan ze verder als ´Long Tall Ernie and the Shakers´. Hun eerste sucessen waren de singles ´Big Fat Mama´, ´Get Yourself Together´ en ´Allright´. Hierna verzorgden ze een aantal concerten bij onze Oosterburen. In 1974 vertrekt Henk Bruijsten en richt ´Hank the Knife & the Jets´ op waarna zanger Arnie Treffers (foto) een soloalbum opneemt. Een jaar later verlaat Jan Rietman de band, gevolgd door Alfons Haket het jaar daarop. Het enige overgebleven lid van het eerste uur, Alan Macfarlane, vertrekt in 1978 na hun grootste hit ´Do You Remember´.

{slide=Long Tall Ernie and the Shakers – ‘Do You Remember’}http://www.youtube.com/watch?v=6TLB-2_uhdo{/slide}
In 1977 kreeg ´Do you remember´ de titel “Hit van het jaar”. Dat zelfde jaar nog verdwijnt de rock-‘n-roll act. De nieuwe leden van de Shakers beginnen in 1980 onder de naam ‘Turbo’ een eigen band. Twee jaar later wordt Long Tall Ernie and the Shakers opgeheven. Zanger Arnie Treffers overlijdt in 1995 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

{slide=Long Tall Ernie and the Shakers – ‘Golden Years of Rock & Roll’}http://www.youtube.com/watch?v=ZTScghtiPHI{/slide}

Deel: