Een uitverkochte Melkweg voor de CD release “One”, het eerste solo album van Pete Philly. De oude zaal stroomt al vroeg vol en wordt met het voorprogramma getrakteerd op een talentvolle Amsterdamse band Seeka. Dit trio speel energierijk van rock tot soul en zijn een prima opwarmer voor Pete Philly. Zij zullen hem ook tijdens zijn tour supporten.

Pete Philly start zijn show in een hoog tempo en pas na 3 nummers begint hij een praatje te maken tegen het publiek. Hij betrekt zijn publiek erg bij de show en verplicht ze haast tot het meezingen. Daar wordt duidelijk gehoor aan gegeven. Dat dit zijn grootste fans zijn is duidelijk. Vanzelfsprekend staat zijn debuutalbum “One” centraal en wisselt songs met een flinke beat(True) af met een slow nummer met gitaarbegeleiding (Mirror). Niet alleen nummers van zijn nieuwe plaat, maar ook oude nummers werden niet overgeslagen. ‘Time flies’ werd volmondig mee gezongen.

Dat Pete zijn publiek warm houd en bij de show betrokken wil laten wordt duidelijk door zijn jam. Hij vroeg het publiek om woorden, gedachten te delen met hem en aan de hand van die woorden ging hij freestylen. Zijn album mag dan wel de naam ‘One’ dragen, een one-man-show was het absoluut niet. Hij zong het nummer ‘Let it go’ met niemand minder dan Alain Clark en ook Perquisite – waarmee hij jaren lang een duo vormde – verscheen op het podium. Zij speelden samen het bekende nummer ‘Mystery repeats’. Aan het einde van de show werd de band nog goed voorgesteld tijdens het nummer ‘Do for love’ (Bobby Caldwell/2Pac).

Foto’s (c) 2011 Yuri Saalberg

Deel: