Gisteren waren zo’n 5000 bezoekers getuige van het Remia Strandfeest in Kijkduin. Consumenten konden door aankoop van 2 producten van de sauzenfabrikant kaarten bestellen voor een van de grootste strandfestivals van Nederland van dit jaar. Met onder anderen artiesten als Glennis Grace, Wolter Kroes, Frans Duijts en natuurlijk Remia-gezicht Gerard Joling, stond in de Habana Beach Club op het strand een mooie line-up waar de dj’s van 100%NL de boel feestelijk opwarmden.

Het was Tim Douwsma die rond 18.00 uur de openingsact van de avond was. De 23-jarige Fries bracht met zijn nummers de sfeer er snel in, en hoewel Douwsma nog geen hits op zijn naam heeft staan, zal het niet lang duren vooraleer deze zanger toegevoegd kan worden aan het rijtje Brabantse en Volendamse sfeermakers. Niet alleen zijn eigen nummers, maar ook de hits van Guus Meeuwis en Nick & Simon gingen er bij het publiek in als zoete koek en het was dan ook al een dolle boel toen Douwsma plaats maakte voor een van de beste Nederlandse zangeressen van het moment, Glennis Grace.

Ook Glennis Grace zong natuurlijk haar hits, waaronder haar nummer één hit ‘Afscheid’, alsmede haar aankomende single, de Bon Jovi cover ‘Always’. Wesley Klein, Wolter Kroes, Frans Duijts en natuurlijk Gerard Joling waren daarna aan de beurt en brachten een avond waarbij menigeen het zand nadien van ver uit zijn of haar schoenen zal hebben moeten uitkloppen door het vele dansen. Joling was daarbij een perfecte afsluiter, waarbij de hits werden afgewisseld met de voor hem zo overbekende grappen en grollen. Al met al een gezellige avond, die hopelijk niet nu al de zomerafsluiter zal zijn.

Foto’s (c) 2011 Freddie de Roeck

Deel: