altTiffany … ik moet eerlijk zeggen dat ik een hekel had aan dat over het paard getilde tienertje wie met haar nummer ‘I Think Whe’re Alone Now’ in de 80’s wekenlang diverse hitparades aanvoerde. Jullie snappen dus al dat toen ik de nieuwe cd van haar in mijn handen kreeg ik er zeer sceptisch tegenover stond. Jakkes dacht ik, maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn vooroordeel en ben er toch maar eens voor gaan zitten.

Na wat onderzoek bleek dat Tiffany haar roots in de country muziek liggen. Als je dit album hoort is dat in ieder geval duidelijk. Ze is opgevoed met de muziek van Tammy Wynette, Loretta Lynn en Patsy Cline en op 9-jarige leeftijd stond ze al op het podium om de liedjes van deze sterren de vertolken. Sindsdien is er veel met haar gebeurd. In plaats van een plekje te vinden in de Country wereld, werd ze een popster. Ze verkocht meer dan 15 miljoen albums wereldwijd en scoorde grote hits met ‘I Think We’re Alone Now’ en ‘Could’ve Been’. Tijdens een interview verteld ze dat ze in die tijd geleefd werd en dat ze voelde dat de mensen dachten dat ze gefabriceerd was, nep. Met haar achtste studio album laat ze horen hoe goed ze eigenlijk kan zingen, en in de stijl die haar ligt.

‘Rose Tattoo’ is een warm, vrolijk album dat Tiffany zichzelf laat klinken en dat ze zich helemaal thuis voelt in de countryscene. Rose Tattoo is een tribute aan de nachtclub waar ze het vak als jongeling leerde. Het nummer ‘He’s All Man’ barst van de liefde terwijl ‘He Won’t Miss Me’ de pijn verteld van het scheiden. ‘Feel The Music’ is een hommage aan de kracht van het lied. Tracks als ‘Love All Over You’, ‘Love You Good’, zijn echt topnummers, het vrolijke ‘Just A Girl’ gaat over zowel haar kwetsbaarheid als haar kracht en haar charmante zelfspot.

Al met al is het album ‘Rose Tattoo’ een heerlijk album geworden. Tiffany introduceert zichzelf tot een nieuw publiek en laat haar oude fans een kant van haar horen die ze nog niet konden. Ik moet echt eerlijk zeggen dat ik eens te meer het bewijs heb geleverd gekregen dat vooroordelen heel vaak fout zijn. Tiffany is niet het verwende kreng waar ik haar voor aanzag, ze is een hele goede zangeres wat ‘Rose Tattoo’ duidelijk laat horen. (8/10) (Only the Girl)

Deel: