Het is over, de oude Kraaij is niet meer. John Kraaijkamp Sr. is gisterenmiddag op 86-jarige leeftijd in zijn woning in Laren overleden in het bijzijn van zijn ex-vrouw, vier kinderen en beste vriend met zijn vrouw. John Kraaijkamp Sr. werd in de jaren ’50 ontdekt door Rijk de Gooyer, met wie hij jarenlang een op elkaar ingespeeld duo zou vormen. Ook werkte Kraaijkamp als presentator, acteur bij toneel en musicalproducties en als acteur in tv-series en films, zoals Kruimeltje, Oh kijk mij nou, en natuurlijk de Aanslag, waarmee de oude Kraaij vriend en vijand verraste.

Toch zal hij altijd worden herinnerd als komiek en zanger van carnavalesque nummers, als ‘Ik ben zo blij (dat m’n neus van voren zit en niet opzij)’, ‘De Bostella’ en ‘Wij zijn twee eenzame cowboy’s’. Kraaijkamp Sr. ontving in 2007 de Blijvend Applaus Prijs voor zijn opmerkelijke en bijzondere bijdrage aan het Nederlandse theater, tv en film, en Louise d’Or, een Gouden Kalf en de Johan Kaart Prijs. Met het overleiden van John Kraaijkamp Sr. verliest Nederland een van de beste komische acteurs allertijden.

http://www.youtube.com/watch?v=-dBixyjBA8Ihttp://www.youtube.com/watch?v=66Rzj9fnAPYhttp://www.youtube.com/watch?v=hzjSloEzNXI

Deel: