Op 1 juli brengen de Doors een 6CD box uit met de 6 studioalbums van de legendarische band; ‘A Collection’. De creatieve energie van vier briljante muzikanten – drummer John Densmore, gitarist Robby Kreiger, toetsenist Ray Manzarek en zanger/frontman Jim Morrison – maakten The Doors tot één van de meest iconische en invloedrijke bands ooit. Met hun debuutalbum ‘The Doors’ uit 1967 toonden ze hun controversiële en compromisloze nummers die een mix waren van blue, (psychedelische) rock en jazz.

Gevolgd door ‘Strange Days’, ‘Waiting For The Sun’, ‘The Soft Parade’, ‘Morrison Hotel’ en ‘L.A. Woman’ bleef de band iconische albums maken die nu nog steeds invloed uitoefenen op de hedendaagse muziek. In 1971 kwam er een abrupt einde aan het bestaan van de band door het overlijden van frontman Jim Morrison, op 3 juli dit jaar 40 jaar geleden. ‘A Collection’ bevat de complete discografie van The Doors met Jim Morrison met het originele artwork in paper sleeves replica’s.

Foto grafsteen Jim Morrison (c) Sander vd Berg/Maxazine.nl

Deel: