Het Nederlands Blazers Ensemble krijgt de Radio 4 Prijs. Dit maakte presentatrice Maartje van Weegen zojuist op zender bekend in haar programma De Klassieken (AVRO). Ze overviel het gezelschap op locatie met het nieuws. Op zondag 13 november reikt Radio 4 de prijs uit tijdens een speciaal concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ. In 2009 ontving Theo Olof de eerste Radio 4 Prijs. Vorig jaar streek Jaap van Zweden met de eer.

De klassieke zender kent de Radio 4 Prijs jaarlijks toe aan een musicus, ensemble of concertinstelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek. Radio 4 lauwert het Nederlands Blazers Ensemble voor zijn bijzondere rol in het Nederlandse muziekleven. Zendermanager van Radio 4 Marwil Straat licht toe: “Het Nederlands Blazers Ensemble is een hele goede ambassadeur voor de klassieke muziek. De musici bereiken door een opvallende en avontuurlijke programmering een divers en vooral jong publiek. De blazers slechten muren tussen de diverse muzikale genres, combineren eigentijdse muziek met oude muziek en zoeken spannende combinaties met andere disciplines. Het is het meest ondernemende ensemble van Nederland”.

Het Nederlands Blazers Ensemble stelt het programma van concert, dat speciaal voor de uitreiking van de Radio 4 Prijs wordt georganiseerd, zelf samen. Het gezelschap ontvangt op 13 november de Radio 4 Prijs, bestaande uit een sculptuur en een geldbedrag van 5000 euro. Het geld wordt geschonken aan een goed doel naar keuze.

Foto Nederlands Blazers Ensemble (c) Remke Spijkers

Deel: