Ik herinner me nog die ene avond. Eurosonic, De Spieghel, Groningen. Dansend op de muziek van het Franse duo Curry & Coco. Heerlijke electro-punk-pop, vergeet je zorgen en danst mee op de maat van de muziek. Een paar maanden later en ik krijg de cd in mijn handen gedrukt, of ik hier wat over kan schrijven. Natuurlijk kan ik dit.

Curry & Coco, ofwel: Thomas en Sylvian uit Parijs, Frankrijk. De een op drum, de ander achter de toetsen maken samen disco New wave pop Electro… welke term ben ik nog vergeten? Laat ik het makkelijk houden, volgens de band klinken ze als ‘drums tegen synthesizers met de vuurkracht van een intergalactische cruiser, een mix van Cindy Lauper en Studio 54’. Beter kan ik ze dan ook niet omschrijven.

Opgericht in 2006 maakte ze pas in 2008 de eerste verschijning in de media toen ze verantwoordelijk waren voor de live soundtrack bij de modeshow van ontwerper Jean-Charles de Castelbajac. Het nummer ‘Sex is Fashion’ is vanaf dat moment een hit. Curry & Coco verkennen over de grens met optredens in de UK, Spanje, België en uiteindelijk ook Nederland. Nu is er dan eindelijk ook een cd, een cd gevuld met nummers catchy nummers waar heerlijk op gedanst kan worden, nummers die je na twee keer luisteren mee kan zingen.

Vooral nummers als ‘Yummy Mummy’, ‘Top of the Pop’ en ‘Who’s Next?’ laten zich hier heerlijk voor gebruiken. Er is een rustiger nummer te vinden op de plaat, Jeannie, maar ook dit nummer luistert heerlijk weg en doet niets af aan de sound die de mannen hebben opgebouwd, want ook al valt dit nummer onder de categorie ‘rustiger’ nog steeds is de duidelijke dansbare pop te horen.

We are Beauty is een zeer geslaagde eerste cd van dit duo!



Vanaf 28 maart is de cd ‘ We are Beauty’ overal te verkrijgen.
Interesse in Curry & Coco live?
7 April – De Kelder, Amersfoort (voorprogramma Go Back To The Zoo)
8 April – Oosterpoort, Groningen (voorprogramma Go Back To The Zoo)
9 April – De Lantaar, Hellendoorn (voorprogramma Go Back To The Zoo)
9 Juni – Paradiso, Amsterdam

Deel: