Van Dik Hout geeft deze week gratis de nieuwe single ‘We Gaan Door’ weg op de website van de band. ‘We Gaan Door’ is de eerste nieuwe single afkomstig van het nieuwe album ‘LEEF!’ dat in mei uitkomt. De single is t/m donderdag 17 maart te downloaden op www.vandikhout.nl.

Momenteel is de band druk bezig om de laatste hand te leggen aan het nieuwe album ‘LEEF!’. Martin Buitenhuis over het nieuwe album: “Onze nieuwe plaat ‘LEEF!’ bruist van de energie en we kunnen niet wachten tot iedereen ‘LEEF!’ kan horen!” Onlangs kondigde Van Dik Hout aan in mei terug te keren naar het live circuit. Zo zullen zij vanaf 13 mei live te zien zijn in steden als Den Bosch, Amersfoort, Breda en Arnhem.

Martin Buitenhuis, Benjamin Kribben, Dave Rensmaag, Sandro Assorgia en Louis de Wit, oftewel Van Dik Hout hadden in 1994 definitief hun doorbraak met de hit ‘Stil in Mij’ die nog steeds veelvuldig op de radio te horen is. ‘Stil in Mij’ is afkomstig van het eerste titelloze album ‘Van Dik Hout’ wat binnen enkele weken meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

In de jaren na hun doorbraak brachten zij diverse succesvolle albums uit die de gouden en platina status hebben bereikt. Ook hebben ze het album ‘Best Of De Poema’s’ uitgebracht samen met het duo Acda en de Munnik. Als de Poema’s scoorde zij grote hits als ‘Houten Hart’ en ‘Zij Maakt het Verschil’ en traden zij vier keer op in een uitverkochte Heineken Music Hall. Het greatest hits album ‘Het Beste van 1994-2001’ heeft inmiddels de platina status ruim overschreden.

Deel: