altVandaag starten wij hier op Maxazine een nieuw item, te weten ‘Legendary Albums’. De afgelopen decennia zijn er vele albums verschenen die je makkelijk in deze categorie mag en kan plaatsen. Voor deze eerste keer dat ik een Legendary Album bespreek heb ik gekozen voor ‘Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd.

Pink Floyd behoort tot de voorvaderen van de progressieve en psychedelische rock. ‘Dark Side Of The Moon’ is bijna de defenitie van het progressieve rock genre tesamen met hun album ‘The Wall’. Er zijn zat bands die hebben geprobeerd om Pink Floyd te evenaren, de meeste zijn bekend in de underground scene en worden zelden op de radio gedraaid. Pink Floyd’s ‘Dark Side of the Moon’ heeft bewezen dat het een album is dat door meerdere generaties gewaardeerd word, anno 2011 word het album nog steeds goed verkocht.

Ookal zijn de tracks ‘Time’ en ‘Us and Them’ absolute geniale nummers, met de progressieve sound clips die je op de achtergrond hoort zou het zomaar kunnen dat sommige luisteraars het album niet echt kunnen waarderen. Met ‘Dark Side of the Moon’ koop je niet zomaar een album met tien popsongs zoals je kunt verwachten op een classic rock album. ‘Brain Damage’ en ‘Eclipse’ geven een portret weer van iemand die langzaam gek wordt, terwijl andere nummers als’Money’ en ‘Us and Them’ meer een kritische toon weergeven ten opzichte van de Britse en Amerikaanse gemeenschap.

Als je echt een album wilt beluisteren wat absoluut uniek is en je kan het beluisteren met een “open mind” dan is ‘Dark Side of the Moon’ een absolute must die niet in je verzameling mag ontbreken. Het is ware kunst in de meest pure vorm. Hoewel dit niet muziek voor iedereen is. Voor mensen die dansmuziek zoeken of iets met een lekkere beat erin kan je beter een ander genre beluisteren. Maar voor een artistiek album met donkere poezie en diepe teksten is ‘Dark Side of the Moon’ een van de beste albums ooit geschreven. Dus dit is een absolute “must have” voor iedereen die van deze unieke muziek houd, of gek is van interessante Classic Rock.

Deel: