Terwijl de hele muziekwereld de laatste tijd steeds meer op zijn kop gaat staan om muziek te kunnen verkopen in plaats van dat mensen de muziek gratis downloaden, brengen artiesten hun muziek steeds aparter aan de man. Muziek gratis aanbieden in ruil voor een donatie ‘hoeveel de muziek je waard is’ en concertkaartjes gratis bij aankoop van een CD. Iedereen is het er over eens dat er iets moet gebeuren.

Zo heeft Matthew Irvine Brown ook gedacht, alleen dacht hij iets verder; Mensen zetten niet meer standaard een CD op, maar rippen deze en zetten de muziek op PC, laptop, Mp3-speler of dergelijke en laten de muziek in ‘shuffle’ voorbij komen. De trackvolgorde, die op een CD zorgvuldig in elkaar is gezet, valt in het niet door deze optie die meer en meer gebruikt wordt. Vandaar dat Brown een album heeft gemaakt, dat speciaal is gemaakt om in ‘Shuffle’ af te spelen. De tracks lopen in elkaar over op iedere manier dat je het album af speelt. Hierdoor is iedere keer als je de CD op een CD-speler in shuffle luistert een nieuw stuk te horen. Mits je deze natuurlijk niet in een wisselaar of op je computer mixt met andere CD’s.

In de moderne klassieke muziek is het wel eens eerder gebeurd, partituren die slechts enkele lijnen noten bevatten die de muzikanten kris kras door elkaar en in herhaling zoals ze zelf willen, spelen, waardoor iedere uitvoering een nieuw kunstwerk ontstaat. In de moderne muziek, en zeker als compleet album, is het voor zover wij weten nog niet eerder voorgekomen, vandaar dat wij jullie dit album niet wilden onthouden.

Download het album hier, en luister het album op shuffle. Wij beloven je dat je telkens weer iets nieuws hoort!

Deel: