Ook wij van Maxazine komen er niet onderuit om iets aan de Kerst te doen. Daarom heb ik deze keer gekozen voor Jona Lewie. Wie? zullen jullie zeggen……. Dat snap ik wel eigenlijk. Er zijn talloze artiesten die het nodig vonden om een kerstnummer uit te brengen. Het grappige van Jona is dat het nummer waar ik het vandaag over heb totaal niet als kertshit bedoeld was.

Sterker nog, ‘Stop the Cavalry’ gaat over een soldaat die tijdens de oorlog aan het front zit en zijn vriendin heel erg mist. “Wish I could be home, for Christmas” is de enigste regel die te maken heeft met Kerstmis. Lewie voegde deze regel aan het nummer toe toen hij tot de ontdekking kwam dat ‘Stop the Cavalry’ in november uitgebracht zou worden. Leuke anekdote is dat het nummer dit jaar zijn 30jarig jubileum viert, het kwam uit in 1980.

{slide=Jona Lewie – ‘Stop the Cavalry’}http://www.youtube.com/watch?v=5hVEdE0O5tA&feature=related{/slide}

Deel: