Het komt zelden voor, maar je hebt het wel eens als muziekliefhebber…een cd van een band die je totaal niet kent blaast je gelijk uit je sokken. Nou is dit niet helemaal het geval na het beluisteren van deze ‘Black Luck’ cd van het Deense duo The Storm, maar de muziek op dit schijfje is wel een zeer aangename kennismaking. Zangeres Pernille Rosendahl en gitarist Johan Wohlert pakken op hun tweede album uit met een soort pop georiënteerde metal of juist metal georiënteerde pop.

Nadat hun debuutalbum ‘Where the Storm Meets the Ground’ ruim 30.000 keer werd verkocht, in voornamelijk het eigen land, moest dit album een internationale klapper gaan worden. En ik moet bekennen….met de juiste support kan dit ook wel gebeuren. The Storm vist in meerdere muzikale vijvertjes tegelijk. Soms wat Gothic achtig a la Type O Negative met een klein snufje Within’ Temptation. Soms ouderwets poppy als Kim Wilde en zelfs een beetje als Wilson Philips en The Corrs. Soms synth-pop achtig zoals we dat kennen van de oude Depeche Mode.

Het geheel klinkt lekker melodieus door de toegangkelijke stem van zangeres Pernille ondersteund door de juiste dosering koortjes, dans elementen, akoestische passages en keyboard klanken. Dankzij producer Jacob Hansen (o.a. Volbeat, de band waarvan Zanger Michael Poulson vocaal ook nog een duit in het zakje doet tijdens het nummer ‘B.S.E’.) leunt het geheel redelijk tegen metal aan. Dit is een lekker plaatje die zeker de jeugd erg kan aanspreken. Voer voor de festivals komende zomer. (8/10) (Spinefarm/V2/Universal)

Deel: