Na 3 jaar wachten staan ze dan eindelijk in de Heineken Music Hall in Amsterdam: Interpol! Als support act van onder andere U2, Coldplay en The Cure bleef deze band niet onopgemerkt bij het grote publiek. In 2007 gaf de band twee uitverkochte concerten in Paradiso in Amsterdam en in 013 in Tilburg en waren zij te zien in de Grolschtent op Lowlands. Nu dan eindelijk terug in Nederland, in een uitverkochte Heineken Music Hall als voorproefje op hun nieuwe album ‘Interpol’.

Het voorprogramma van Interpol is de indie rockband Surfer Blood. De band uit Florida wordt wat mak begroet door het aanwezige publiek. Jammer, want op zich speelt het vijftal niet slecht. De tijd tussen het voorprogramma en Interpol duurt daarna wat lang, er wordt verscheidene keren gejoeld en gejuicht, om ervoor te zorgen dat Interpol (sneller) op zal komen. Helaas, de bandleden van de band nemen hun eigen tijd. Wanneer ze eindelijk opkomen, is de zaal buiten zinnen; Gespeeld wordt er zoals we gewend zijn van Interpol: vol overgave, met de fijne stem van Interpol zanger Paul Banks.

Interpol bestaat al twaalf jaar en na debuutalbum ‘Turn On The Bright Lights’ uit 2002, ‘Antics’ (2004) en ‘Our Love To Admire’ uit 2007 komt Interpol eind van dit jaar met een nieuw album genaamd ‘Interpol’. Het is dus even wachten, maar de single ‘Light’ voorspelt een mooi eind van het jaar voor de Interpolfans.


Foto’s (c) 2010 Armelle van Helden

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: