Het voorjaar van 2011 wordt een toplente voor muziekliefhebbers. Maar liefst drie topbands kondigen reeds aan een nieuwe cd te releasen in het begin van 2011. De Beastie Boys zullen eindelijk een nieuwe cd uitbrengen, nu Adam Yauch is hersteld van kanker. ‘Hot Sauce Committee Part 2’ zal dan ook uitkomen voor ‘Hot Sauce Committee Part 1’, dat eigenlijk stond gepland voor 2009.

U2 is de tweede megaband die een nieuwe cd uit zal brengen. In het voorjaar komt ‘Songs of Ascent’ uit, de opvolger van het in 2009 verschenen ‘No Line On The Horizon’. Daarmee zijn de Ieren een stuk sneller dan voorheen, toen de fans doorgaans drie à vier jaar moesten wachten op een nieuw album. Volgens Paul McGuiness, manager van de band, wil U2 het album releasen vóór de grote tournee die de band in mei te wachten staat.

Tenslotter de Red Hot Chili Peppers. Volgens drummer Chad Smith is de nieuwe cd al voor de helft klaar, en zal de andere helft eind dit jaar ook op plaat staan. Het album, dat het eerste zal worden met gitarist Josh Klinghoffer, die John Frusciante verving, nadat deze eind 2008 uit de band stapte. Het tiende album van de Chili’s wordt geproduceerd door niemand minder dan Rick Rubin, die ook al produceerde voor AC/DC, Audioslave en Rage Against The Machine. Je bent gewaarschuwd dus…

Deel: