Joe Cocker is met zijn karakteristieken stemgeluid te herkennen uit duizenden. Joe Cocker heeft dan ook één van de mooiste blanke soulvocalen die de pophistorie ooit heeft gekend. Cocker is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969 in de Ed Sullivan Show.

Joe werd voornamelijk bekend door zijn covers van onder meer The Beatles. Zijn eerste grote hit was het lied ‘With a little help from my Friend’, ook een cover van de Beatles. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Op zijn album uit 2007 ‘Hymn For My Soul’ zong hij covers van onder anderen George Harrison, John Fogerty en Stevie Wonder.

Cocker zette zoals verwacht de zaal van de Heineken Music Hall op zijn kop met zijn uitvoeringen van ‘Unchain My Heart’, ‘You Are So Beautiful’, ‘Up Where We Belong’ (origineel met Jennifer Warnes), ‘With A Little Help From My Friends’ (van The Beatles) en ‘Summer in the City’. Hoewel Cocker reeds op leeftijd is, is de 66-jarige zanger nog steeds mateloos populair en geeft de goede man een show die het publiek blijft vervoeren. Zijn rauwe stem is nog niet verloren, wat zijn geluid toch tot een van de meest unieke zangstemmen ter wereld maakt.

Zijn nieuwe album is zijn eerste release bij Columbia Records. ‘Hard Knocks’ werd geproduceerd door Matt Serletic en telt negen nieuwe nummers en een cover van ‘I Hope’ van Dixie Chicks. Voor twee concerten kwam Joe Cocker naar Nederland. Gisteravond stond hij in de Heineken Music Hall in Amsterdam en vanavond treedt Cocker op in Martiniplaza in Groningen.


Foto’s (c) 2010 Dennis Ekelschot

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: