We zitten inmiddels al in september, het weer wordt al iets minder, maar Aquabest is weer eens het toneel voor een festival; ditmaal voor [[Sneakerz]] festival. Sneakerz festival werd voor de 6e keer georganiseerd, enl beschikte dit jaar over 6 stages en enkele diverse podia. Ook de dames van [[Dikke Drama]] waren luid en duidelijk aanwezig, briljant. Het weer viel gelukkig ontzettend mee, droog en aangename temperatuur, maar toch viel het bezoekersaantal enigszins tegen, maar dat mocht de pret voor de overige bezoekers niet drukken. Dit was een van de laatste outdoor feestje en wat voor een.

Sneakerz is verspreid over 6 verschillende stages. Daarnaast zijn sponsoren van het evenement vertegenwoordig met een eigen stage, mobile entertainment of hang-out. Dit alles geeft echt een goede indruk van hoe een festival moet zijn. De dag zelf was een mooie dag voor een buiten feestje, hoewel het de dagen daarvoor het flink had geregend, dus voor dames met hoge hakken was het gras niet erg toegankelijk. Ja, dames met hoge hakken waren er in overvloed…Dus leed vermaak was er zeer zeker ook. De bezoekers die voorzien waren van een [[smartphone]] konden via de speciaal gemaakt mobile-website extra informatie raadplegen. De organisatie moet gedacht hebben ‘one site, fits all’, dus geen moeilijk gedoe met al die verschillende mobiele systemen. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren. (Klik hier voor de mobiele site.)


Zoals het bij een festival als dit betaamt is er natuurlijk één hoofdpodium. De line-up van het hoofdpodium was goed. Soms had de set-tijd wat korter gemogen voor nog een DJ meer. Zo leek het of [[Funkerman]]’s CD bleef hangen, een duidelijk minder goed optreden van hem. Ook de andere sets waren helaas niets nieuws onder de zon.
De line up van begin tot eind:
[[Kruh]] – [[Sandro Silva]] – [[Groovenatics]] – [[Funkerman]] – [[Baggi Begovic]] – [[Rene Amesz]] – [[Bingo Players]] & [[Tony Scott]] – [[Nicky Romero]] Hosted by Mc Yanto & Mitch Crown


Leuke stage waar over het algemeen lekker gedraaid werd, alleen… er was geen publiek aanwezig. We konden de mensen tellen! Dit had zeker anders geweest als er meer bezoekers zouden zijn, want aan de line had het zeker niet gelegen.
De line up van begin tot eind:
Muzziak
Nicky RomeroProk & FitchYasmin le BonSkitzofrenixCarl TricksRalveroMC BizzeyMC Roga


De tent was beetje rauw opgezet met bouwhekken, creatief en erg leuk gedaan. De tent was aardig vol. Mensen gingen uit hun dak. Sfeer was zeer goed. Het publiek wat hier te vinden was, was net wat extravaganter vanaf 30. Hetgeen dus een aparte maar gezellige sfeer had.
De line up van begin tot eind:
[[Youri Donatz]] – [[Erick E]] – [[Timo Romme]] – [[Franky Rizardo]] – [[Bjorn Wolf]] – [[Kaiserdisco]] – [[DJ Madskillz]] – [[De Man Zonder Schaduw]] – [[Warren Fellow]] – [[Joris Voorn]]


In deze tent stonden veel aansprekende namen, zie line up. Het was natuurlijk te verwachten dat het hier druk zou zijn. Dat was het inderdaad ook. Van begin tot eind hingen de mensen met de benen buiten. De b2b waren erg goed en leuk. Achter de DJ-booth leek het zo nu en dan een reunie van bekende. Het viel op dat de meeste DJ’s met possie bleven na dat ze gedraaid hadden. [[DJ Jean]] viel qua draaien 100% mee. De [[madhouse]] Dj maakte er een waar feest van. Helaas duurde het feestje maar een half uurtje. Ex-[[Lama]] [[Ruben van der Meer]] draaide ook prima. Na zijn [[Gabbertje]] avontuur hadden we dit niet verwacht.
De line up van begin tot eind:
[[Shit is Bangin’]] – [[La Fuente]] – [[Brothers in the Booth]] – [[Vato Gonzalez]] ft [[ Mc Tjen]] – [[Dj Rockid]] & [[Darkraver]] – [[Ruben van der Meer]] – [[Darkraver -]] – [[Tony Cha Cha]] – [[Gelazer! ]] – [[DJ Jean]] – [[DJ Irwan]] – [[The Partysquad]]
{slide=After Video} De heren en dames van Gelazer! hebben een korte after video gemaakt, klik hier{/slide}


De Live Stage prima opgezet. Niet veel last van de andere podia wat natuurlijk de optredens ten goede komt. Helaas was niet iedereen hiervan overtuigt. Het veld liep vol toen de heren van [[The Opposites]] zouden gaan beginnen. Ze brachten nummers ten gehore van de nieuwe CD’s. Het publiek ging aardig mee met de heren. Voor de rest viel de Live Stage wat tegen.
De line up van begin tot eind:
[[Superjam]] ([[Diggy Dex]], [[DNS]], [[Skiggy Raps]] & [[Nathan)]] – [[Zwartlicht]] – [[Nizzle]] & [[Aasgier]] feat. [[Bizzey]] – [[Opposites]] – [[Extince]]
Hosted by Jay Colin


Je kunt natuurlijk reclame maken en reclame maken. Dit podium was erg goed bedacht. De opgeblazen tent zag er goed uit. De line up was samengesteld door een prijs winnaar. Het was te rustig binnen. Helaas. Volgend jaar zou dit podium zeker niet mogen ontbreken.
De line up van begin tot eind:
[[Stoneman]] & [[Sam Greycious]] – [[Chili con Fusion]] – [[Stefano Richetta]] – [[Jay Are]] – [[Vince Moogin]] – [[3’s a crowd]]

Conclusie
Al met al een zeer geslaagd festival. Helaas vielen de bezoekersaantallen wat tegen en iedereen leek enigzins in mineur. Maar volgend jaar is deze afsluiter van het outdoor festival seizoen zeker de moeite waard.

Deel: