De Nieuw Zeelandse punkrockers van [[The Rabble]] bracht eind afgelopen maand haar tweede cd uit. ‘The Battle’s almost over’ is 2007 al uitgebracht down under, maar is nu, een jaar later dan ook beschikbaar in Europa. Dat [[The Ramones]] een grote invloed hebben gehad op de band mag geen geheim heten. Chazz Rabble, Rupe Rabble en Jamie Rabble maken punk zoals punk bedoeld is; anarchistisch zonder al te veel hulp, dus invloeden, van anderen.

‘The Battle’s almost over’ is dan zelf opgenomen door zanger/gitarist Chazz, en zelfs de videoclips schieten de jongens het liefst zelf. Het grote gevaar dat daarin schuilt is dan ook dat er niemand is die over de kwaliteit waakt, maar dat is bij The Rabble niet aan de orde. Afwisseling, strak geluid en vette riffs zorgen er voor dat dit album geen moment verveelt. Vergelijkingen naar [[Rancid]], Dropkick Murphy’s]] en soms zelfs onze eigen, tragisch gestopte [[Discipline]] zijn makkelijk te maken, alleen is ‘The Battle’s almost over’ toch wat perfecter dan de albums van voorgenoemde bands bij elkaar.

Het drietal speelt op het album alle mogelijke stijlen door elkaar, en zet de luisteraar daarmee toch enkele keren op het verkeerde been. Verrassend goed, bijna punkonwaardig strak met goede teksten, brengt de band een sound te horen die hopelijk live wat verwaarloost wordt. Zelfs de perfect rechte hanenkam van Chazz en de kleding zijn af. Misschien zelfs wel iets te gemaakt, maar ach, een knies die daar op let. De rauwe stem van Chazz Rabble is waarschijnlijk het enige waar de midden-twintigers niets aan konden verbeteren, en gelukkig maar. Voor de rest klinkt de cd net zo zuiver en strak als een album van welke artiest dan ook met een budget van enkele miljoenen. En dat voor een home-made album mag een hele prestatie genoemd worden. (9/10)

{slide=tracklisting}

Seeking (3:07)

Salvation (3:45)

Sick & Tired (2:54)

Blood & Whiskey (3:16)

Bored (1:35)

Tommy Was (4:04)

The New Generation (2:24)

This World Is Dead (feat. Mark “The Unseen”) (2:47)

Devil’s Highway (4:02)

The Battle (3:59)

Step Back (3:05)

Wasted Days (2:36)

Zombies (3:00)

Dead End (4:05)

Start Again (4:39)

City Of Sin (5:05)

{/slide}

{slide=kopen}

Battles Almost Over
Rabble

{/slide}

Deel: