De Portugese [[Rita Redshoes]] (Rita Pereira) is geen onbekende naam voor fans van [[Snow Patrol]]. De 29-jarige werd gevraagd mee te zingen op hun single ‘Set the fire to the third bar’ en dat was niet omdat Rita goed kon opschieten met de band. Nee, Rita Redshoes heeft een heerlijke stem, die een enkele keer wat Iers aandoet, soms zelfs een klein beetje doet denken aan [[Dolores O’Riordan]], maar ook aan [[Laura Jansen]], en jou als luisteraar meevoert door een dromerige wereld.

Haar debuutalbum ‘Golden Era’ is in 2008 in Portugal uitgekomen en daar al meer dan 11.000 keer over de toonbank gegaan, waarmee het een van de best verkochte Portugese debuutalbums aller tijden is. Niet voor niets werd Redshoes genomineerd voor Best Portugese Act bij de [[MTV]] Europe Music Awards in 2008, een prijs die haar neus net voorbij ging.

‘Golden Era’ is voor fans van het zachtsappig zoete genre een must, liefhebbers van [[Maria Mena]], Laura Jansen, maar ook [[Lucie Silvas]] zullen hun vingers aflikken bij dit debuut van Rita Redshoes, dat nu ook in Nederland verkrijgbaar is. In Portugal is de cd inmiddels opgevolgd door een tweede album, ‘Lights & Darks’ en mocht ‘Golden Era’ Nederland nog niet overtuigen, dan hopen we voor Rita dat dat door de opvolger wel zal gebeuren. Maar daar zijn we niet bang voor (7/10)

{slide=Tracklisting}

1. To Start…
2. The Beginning Song
3. Hey Tom
4. Choose Love
5. Oh My Mr. Blue
6. Golden Era
7. Once I Found You
8. Dream On Girl
9. Blue Bird On A Sunny Day
10. Minimal Sounds
11. Your Waltz
12. Love, What is It?
13. Love is, Love You

{/slide}

Deel: