Na een carrière van meer dan 40 jaar is [[Joe Cocker]] nog steeds een van de succesvolste artiesten van dit moment. Veel van zijn 21 studio albums en 4 live albums die hij heeft uitgebracht hebben inmiddels de platina status behaald. Daarnaast waren zijn albums goed voor vele [[Grammy]] awards, [[Golden Globes]] en [[Academy Awards]]. In 2007 ontving hij de ‘[[Order of the British Empire]]’.

In oktober 2010 komt Cocker’s eerste album uit bij [[Sony Music]] met de titel ‘Hard Knocks’. Vorig jaar tekende de zanger een contract met de Duitse vestiging van [[Columbia Records]], wat een onderdeel is van Sony Music. Het nieuwe album is geproduceerd door Matt Serletic ([[Matchbox Twenty]], [[Rob Thomas]], [[Collective Soul]], [[Carlos Santana]]) en bevat naast negen nieuwe tracks ook een cover van het nummer ‘I Hope’ van de [[Dixie Chicks]] die geproduceerd is door Nashville legende [[Tony Brown]]. Op 9 oktober start Cocker zijn Europese tour in Duitsland. Op 13 oktober doet de zanger ook Nederland aan en zal hij te zien zijn in de Amsterdamse [[Heineken Music Hall]].

Deel: