[[Guus Meeuwis]] en band waren weer GROOTS tijdens de concerten [[Groots Met Een Zachte G]] 2010, thuis in het [[Philips Stadion]] te Eindhoven en [[Abe Lenstra stadion]] te Heerenveen. Het was werkelijk een jubileum editie. Inmiddels is [[Guus Meeuwis]] bezig met zijn laatste concert in de concertreeks [[Groots Met Een Zachte G]]. Dat doet hij thuis…Of te wel het Philips Stadion in [[Eindhoven]]. Guus Meeuwis heeft hier samen met band 5 concerten gegeven. Twee jaar geleden, [[EK 2008]], beviel het Guus en management zo goed om te spelen na het duel van [[Oranje]] dat ze besloten hadden om 2 concerten toe te voegen aan de reeks. Bezoekers konden zo de wedstrijd kijken met een mannetje of 30.000 tegelijk. Vrouwen waren er natuurlijk ook. De concertreeks uit…Of te wel het Abe Lentstra Stadion in Heerenveen, was ook een groot succes.

Het podium dat Guus en consorten hebben laten ontwikkelen lijkt op een grote feest tent. Dat was ook precies de bedoeling. Guus wilde dat het een groot feest werd. Daar had hij natuurlijk ook zo zijn redenen voor. Guus zit namelijk al 15 jaar in het vak en het is voor het 5e achtereen volgende jaar dat hij in het Philips Stadion concerten geeft. Het begon voor Guus allemaal met “Het Was Een Nacht”. 15 jaar later heeft hij samen met [[Marco Borsato]] weer een nummer één hit te pakken, “Schouder Aan Schouder”. Natuurlijk kwamen beide nummers voorbij.

Op [[Omroep Brabant]] werd in aanloop naar de concertreeks thuis een documentaire gemaakt over de concerten en Guus zelf. Zo kon men zien dat Guus de catwalk links en rechts langs de tribunes langer wilde hebben. Nou die benutte hij ook. Voordat Guus opkomt wordt er altijd een film vertoont met de voorbereidingen en gang naar de concerten en het podium…Natuurlijk mag onze (Brabantse) [[Frank Lammers]] niet ontbreken. Dit keer had Guus een fanfare gewonnen die aan zijn zijde zou blijven tot… Frank Lammers kreeg dit keer bijval van [[Ruben van der Meer]], ex-[[Lama]] en gabbertje. Éénmaal gearriveerd op het podium was de engerieke Guus en band niet meer te stoppen. Guus werd uiteraard bijgestaan door vaste componisten, tekstschrijvers en vrienden [[Jan-Willem Rozenboom]] en [[JW Roy]].

De sfeer in het stadion was geweldig, Groots. Dat straalde ook af van Guus en zijn band. Ze hadden plezier. “Het Regent Meters Bier” was letterlijk het geval. Nat van de regen zijn we niet geworden maar wel van het bier…Maar dat kunnen we hebben. Na al het bier bij Guus was het de beurt aan [[Rowen Heze]]. Zij zijn voor de tweede keer te gast bij de concerten van Guus. Ook [[Rowen Heze]] had iets te vieren. 25 jaar is deze formatie al bij elkaar en proberen ze heel Nederland nog steeds Limbrugs te laten lullen.

Later op die avond kwam [[Marco Borsato]] nog langs om zijn ding te doen. Het was inderdaad zijn ding doen. Zingen prima, entertainen nee. Vrij vlak en ingestudeerd optreden van “onze” Marco. Echter toen Guus en hij samen “Schouder Aan Schouder” gingen zingen, leek het alsof iedereen elkaar vastpakte in het stadion en het uit volle borst mee zong.

Ik kan niet anders melden dat we hebben “Genoten” en Guus ook.

Heel slim hebben ze gedacht dat op 11 juni om 18:00uur de voorverkoop van de concerten in 2011 van start te laten gaan. De prijzen zijn iets verhoogt maar er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar…


Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Deel: