Gelijk met de aftrap van het Nederlands Elftal in de wedstrijd tegen Japan, vielen de eerste noten van [[Caro Emerald]] op het [[Festival Mundial]] in Tilburg. Emerald vreesde zelf nog een beetje dat veel mensen het voetbal belangrijker zouden vinden dan een optreden van haar, maar eenmaal op het podium bleek dat onterecht. De zangeres, die op het moment zelfs in de belangstelling staat vanaf de andere kant van de oceaan, stond op Mundial in de tent, en gelukkig stond deze vrijwel vol. Zelfs regenjacks waren amper in oranje tinten, dus duidelijk bleek de scheiding tussen voetbal-liefhebbers en muziek-fans.

Caro liet in het Tilburgse Leijpark duidelijk horen klaar te zijn voor de grote oversteek naar de Verenigde Staten. De jazzy popsound ven Emerald schalde over het podium de tent in, waar het toegestroomde publiek zichtbaar genoot van de ontdekking van 2009. De 29-jarige bracht de nummers van haar inmiddels bekroonde album ‘Deleted Scenes drom tht Cutting Floor’, maar speelde en genoot van het publiek. ‘Back it up’, ‘A night like this’ en natuurlijk haar huidige single ‘That man’, het waren misschien de bekendere nummers die het publiek meezong, maar ach, een kniesoor die daar op lette.

Emerald’s stem is een duidelijke aanwinst voor de muziek, alleen was het een beetje onduidelijk wat zij deed op een festival van wereldmuziek.


Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Deel: