Stigma

Onder de vlag van Pivotal Rockordings komt de Italiaanse band Stigma met hun CD Concerto For The Undead. Een prachtige hoes. Zombies, daar houd ik van! De songtitels laten ook weinig te wensen over, moet ik zeggen: Chop His Head Off!, …And They Died Happily Ever After!, A Grave Situation en Beat Me Maestro, Eight To The Dead! Allemaal prachtige titels. Nou waar wacht ik nog op? In de CD-speler met dat ding!!

En daar begint de CD al, met Chop His Head Off! Zoals eerder gezegd, een prima titel. “En de muziek, Jake? Hoe is de muziek?” Nou, dat zal ik u vertellen. Die is helemaal prima!

Keihard, retestrak en een genot om naar te luisteren. Heerlijke gitaarriffs en een mooie hoge grunt. Niet hoog in de zin van gegil, maar hoog in de zin van niet laag. Dus lekker agressief. Heerlijk agressief. De composities zijn snel. Stuk voor stuk. Geen gewauwel, geen sentimenteel gedoe. Gewoon, snel en hard. En, zoals ik als schreef: retestrak

Deel: