Underworld - Athens[[Underworld]] is ongetwijfeld één van de bekendste en meest populaire techno bands van de afgelopen decennia. Met [[Born Slippy]] bracht het duo (bestaande uit Karl Hyde en Rick Smith) in 1996 een track uit die een regelrechte klassieker bleek te zijn. De remixen van deze track zijn ondertussen niet meer te tellen en ook het orgineel doet het nog steeds goed op menig house feest. Na een flink aantal studio albums, live albums en remixen in de techno hoek gooien Karl en Rick het met hun nieuwe plaat ‘Athens’ over een andere boeg. Samen met The Misterons brengen ze een compilatie cd uit met een erg experimenteel karakter, variërend van electronische Nu-Jazz, tot Fusion en Progressive Pop. Op de cd staan twee eigen tracks, één onder de naam Underworld en één onder de naam Brian Eno & Karl Hyde. Daarnaast staan er onder andere tracks van Laurent Garnier en Carl Craig (als Detroit Experiment) op de cd.

Misschien verwacht je als Underworld-fan een andere CD, en is de plaat ietsjes te experimenteel voor de niet-die-hard fan, ‘Athens’ is een CD die uiteindelijk misschien wel een nieuw tydperk kan inleiden op muzikaal gebied. Een CD die het luisteren waard is, wil je eens wat anders. (8/10)

Deel: