Never can say goodbye’. Dat is de titelnaam van het nieuwe album van [[Trijntje Oosterhuis]], die begin maart uitkwam. Na een theater tour, die gevuld was met nummers van [[Burt Bacharach]], is Trijntje Oosterhuis onlangs begonnen aan een clubtour door Nederland. Haar clubtour draagt dezelfde naam als het album, ‘Never can say Goodbye’.

De clubtour komt voort uit haar nieuwe album. Toen in juni, 2009, [[Michael Jackson]] overleed greep dat haar erg aan. Uit liefde voor de muziek van ‘The king of pop’ nam ze enkele nummers op in een geheel nieuwe jas. Vanaf maart tourt ze door Nederlandse ‘clubs’ om daar haar nummers te laten horen. Alleen begeleid door gitarist [[Leonardo Amuedo]], en 3 backing vocals vult ze het hele podium van de Arnhemse Luxor Live.

Voor deze clubtour is er zelfs aan en voorprogramma gedacht, [[Sherry Dyanna]] vult het podium voordat Trijntje (een half uur later) verschijnt. De clubtour is bescheiden. Maar er wordt goed uitgepakt. Wat betreft muziek en licht is er zeker niets te klagen. Trijntje doet wat ze het beste kan, zingen. De zaal is gevuld met heel divers publiek. Ik zie jonge vrouwen, en jonge mannen. Maar ook oudere volwassenen zie ik in de zaal staan. Door de akoestische stijl van het optreden is het heel ingetogen en daarom lijkt het ook heel klein. Maar toch is de zaal goed gevuld. Na een aantal ‘opwarm nummertjes’ komt de zaal aardig los, vooral wanneer de zangeres het nummer I want you back inzet. Dit is ook het moment dat de zaal voor heel eventjes veranderd in een dansende menigte. ‘Gone Too Soon’ is een nummer waar ik de kippenvel al van op mijn arm krijg. Maar op de manier waarop Oosterhuis het nummer zingt krijgt het toch een hele bijzondere lading. En de kippenvel houdt niet alleen huis op mijn arm, en ik merk dat ik niet de enige ben in de zaal. Het is een aan één gesloten reis door de vele (mooie) nummers die Jackson ooit zelf heeft gezongen. Van ‘Rock with you’, naar ‘Human nature’, en i’ll be there waarvoor de zangeres zelfs in duet treed met één van de backing vocals.

Het gevoel dat Trijntje wil overbrengen tijdens het optreden is al snel duidelijk. De combinatie tussen de zangeres, en de nummers van ‘the king of pop’ is een waanzinnig goede. En mij is dan ook meer dan duidelijk waarom de zangeres ooit in het voorprogramma stond van deze zanger.

Copyright 2010 Jeroen Muller
Deel: