Diverse Belgische artiesten hebben nog geld tegoed aan auteursrechten. [[Helmut Lotti]], de band [[dEUS]] en andere Belgische sterren wachten op zo’n kleine 480 miljoen euro. De organisaties die de rechten behandelen hebben een flinke achterstand volgens senator Bart Tommelein. De manager van Axelle Red (Filip Vanes) zegt het idee te hebben dat alle medewerkers van de firma Uradex liggen te snurken op hun kantoor. “De laatste vijf jaar heb ik maar één keer een afrekening gekregen, schandalig is het”. Sabam, een van de auteursrechtenorganisaties zegt om diverse kostten te kunnen drukken, er een slordige 200 miljoen op hun rekening staat. Dit bedrag staat er om rente te vangen. Senator Tommelein hoopt op verbetering door een nieuwe wet die de rechtenorganisaties verplicht om binnen twee jaar te betalen. Nu ligt dat maximum op drie jaar.

Deel: