Woensdag aanstaande organiseert [[Anneke van Giersbergen]] (Ex-[[Gathering]]) een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbevingen in Chili. Het ‘Concert for Chile’ brengt een enorm scala van artiesten op het podium van de [[Melkweg]], die stuk voor stuk optreden om zo veel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers. Naast Anneke van Giersbergen staan haar rockvriendinnen [[Simone Simons]] van [[Epica]], [[Sharon den Adel]] van [[Within Temptation]] en [[Miss Montreal]], [[Janne Schra]] van [[Room Eleven]], [[Freek de Jonge]], [[Benjamin Herman]] ([[New Cool Collective]]), [[Bertolf]] en verschillende andere artiesten op het podium, waaronder een mystery guest. De avond wordt afgesloten met een speciale DJ-set van [[C-Mon & Kypski]], waardoor de kaarten voor de avond het geld meer dan waard zijn, zeker door het goede doel van het concert.

Anneke van Giersbergen heeft een sterke persoonlijke band met Chili. Ze trad er sinds 2004 enkele malen op en heeft er vele fans. Chili werd in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van ongeveer 8,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag circa honderd kilometer ten noordwesten van Concepcion, de derde stad van Chili. Er zijn honderden doden gevallen en de materiƫle schade is aanzienlijk. Alle artiesten, bands en crews verlenen belangeloos hun medewerking aan deze avond.

Deel: